George Wesley Bellows (1882 - 1925)

George Wesley Bellows

Amerikalı Ashcan Ekolü Ressam.

George Wesley Bellows 1882’de Columbus’da doğdu. 1901 – 1904 yılları arasında Ohio Eyalet Üniversitesi’nde eğitim gördü. Burada beyzbol ve basketbol takımlarında oynadı ve okul yıllığı (Makio) için illüstrasyonlar hazırladı. Profesyonel beyzbol oyuncusu olması için cesaretlendirildi ve bu sırada ticari illüstrasyonlar yapmaya devam etti. Atletizm ve ticari sanat alanlarındaki imkanlara rağmen Bellows ressam olarak başarıyı yakalamayı yeğledi. 1904 senesinde Ohio Eyalet Üniversitesi’nden mezun olmadan ayrıldı ve sanat okumak için New York’a geldi.

George Wesley Bellows daha sonra New York Sanat Okulu’nda Robert Henri’nin öğrencisi oldu ve Henri tarafından kurulmuş olan “Ashcan Okulu” ve “Sekizler – The Eight” diye tabir edilen, New York’da gündelik yaşam sahnelerini resmetmeye adamış bir gruba dahil oldu. 1906 senesinde Bellows kendi atölyesini kiraladı.

George Wesley Bellows ilk olarak dikkatileri üstüne 1908 senesinde Henri ve diğer öğrencilerinin organize ettiği daha çok şehir yaşamını resmettikler bir sergi ile topladı. Birçok sanat eleştirmeni bunların kabaca boyanmış eserler olduğunu söyleselerde, diğer bir kısım eleştirmen ise bunların cüretli ve öğretmeninden bir adım önde eserler olduğuna dair görüş bildirdiler. 1909 senesinde Bellows New York Sanat Öğrencileri Ligi’nde öğretmenlik yaptı ancak kariyerine tamamen ressam olarak devam etmek istiyordu. Ulusal olarak tanınmış jürilerin düzenlediği yarışma ve sanat şovlarında ünü gün geçtikçe arttı.

BİYOGRAFİSİNİN DEVAMI VE ESER ÖRNEKLERİ;

George Wesley Bellows Güneş ve Çarpan Dalgalar


Eserin Adı: Güneş ve Çarpan Dalgalar
Yapım tarihi: 1913
Orijinal Ebadı: 35,6 x 49,5 cm
Tekniği: Panel Üzeri Yağlıboya
Bulunduğu Yer: Özel Koleksiyon

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Natürmort Ne Demektir ?

Fütürizm Ne Demektir? Fütürist Resim Örnekleri.

Gertrude Abercrombie (1908 - 1977) Sürrealizm