Lost in Translation Bir Konuşabilse filmi üzerine

Lost in Translation Bir Konuşabilse filmi üzerine


Lost in Translation Francis Ford Coppola’nın kızı Sophia Coppola’nın ilk yönetmenlik denemesi. 2003 yapımı bu film, belki de genç ve taze bir yönetmenin ‘yeni’ sayılabilecek bakış açısıyla, sizi sıkmadan ve zaten görüp izlediğiniz olayları tekrar eden manasız konuşmalar içermiyor.

Bob Harris (Bill Murray), ünlü bir Amerikalı aktördür, Japonya’ya bir viski reklamının çekimi için gelmiştir. Kendisi sıkılgan ve gıcık bir tip izlenimi vermektedir. Charlotte (Scarlett Johansson) ise, fotoğrafçı kocasıyla yeni evlenmiş, ‘ben ne yapıyorum bu adamla?’ tadında inceden evlilik sorgulamalarına girişmiş ve kocasının işi dolayısıyla o da Japonya’ya gelmiş, Bob Harris ile aynı otelde kalmaktadır. Bob’un yaşamakta olduğu sıkıcı durumlarla, Charlotte’nin kendisine otelde uygun bir uğraş bulamayışı, ikiliyi bir araya getiriyor. Güzel güzel arkadaşlık ediyorlar.

Çekimlerden arta kalan zamanlarda Bob, hemen Charlotte ile geçirecek vakit buluyor kendine ve aralarındaki ilişki derinleşmeye başlıyor. Ama bu derinlik, söylenen sözlerle değil, sözsüz geçen manalı bakışlarla veriliyor. Bu ilişkinin adını koymak da size kalıyor. Seyirciye düşünmesi ve belki de söylenmeyen o sözleri bulması için fırsat tanıyan bu film, ruhen belki sıkıcı bir konuyu ferah bir şekilde işlemeyi başarıyor. Hoş ve uyumlu müzik seçimi ve kocaman bir lunaparka benzeyen Japonya arka planında Lost in Translation, hoş bir seyirlik: Orta yaş krizi ile flört eden bir adam ile, taze evliliğini sorgulayan genç bir kadının geçirdikleri birkaç keyifli günün hikayesi…

Lost in Translation Bir Konuşabilse filminin kadrosu

Yönetmen: Sofia Coppola

Yapımcı: Ross Katz, Sofia Coppola

Senarist: Sofia Coppola

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi, Anna Faris

Müzik: Brian Reitzell, Kevin Shields

Görüntü yönetmeni: Lance Acord

Kurgu: Sarah Flack

Ülke: ABD

Yapım Yılı: 2003


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Natürmort Ne Demektir ?

Fütürizm Ne Demektir? Fütürist Resim Örnekleri.

Gertrude Abercrombie (1908 - 1977) Sürrealizm