Louvre Müzesi ile ilgili bilgiler

Louvre Müzesi


Orijinal ismi Musée du Louvre olan müze Fransa’nın başşehri Paris’tedir. Şehrin batısında Sein Nehrine yakın olarak 60.600 metre kareden fazla alan kaplamasıyla şehir merkezi olarak adlandırılmaktadır.

Dünya çapında en ünlü ve en büyük müze olarak bilinen Louvre; 1973’lü yıllardan günümüze kadar ulaşmaktadır. İçerisinde yüzlerce sayıda Klasik ve modern sanatla ilgili şaheserlere ev sahipliği yapması ile diğerleri arasından büyük bir farkla sıyrılmaktadır. Müzedeki eserlerin çeşitliliği nedeniyle müze Sully, Richelieu ve Denon isminde 3 ayrı kanata ve 8 bölüme ayrılmaktadır. Her bölüm içerisinde farklı kültürlere medeniyetlere ait eserler bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra Louvre’da arkeolojik, mimari ve tarihsel sergilere de yer verilmektedir. Bölümler; Yakın doğu eserleri, Mısır eserleri, Yunan, Roma ve Etrüks medeniyeti eserleri; çizimler ve heykeller; dekoratif sanatlar, İslam Sanatı eserleri ve tablolar olarak sınıflandırılmıştır. Her birinin başında müzedeki eserlerin korunması amacıyla müze müdürüne bağlı olarak yetkili kişiler bulunmaktadır. Eserlerin çoğu camdan dolapların içerisinde sergilenmektedir.

İlk devlet müzesi olma özelliği taşıyan binada günümüzde 35.000’e yakın eser ve 380.000’den fazla obje bulunmaktadır. Aynı zamanda 2012 yılı verilerine göre yıllık ziyaretçi sayısı 9.7 milyon kişiyi bulmaktadır.

Bütün bunların yanında bir okul işlevi görmektedir. Sanat tarihi ve müzecilikle ilgili eğitimler vererek toplumu bilinçlendirme adına da önemli katkılarda bulunmaktadır. Konferans salonları, zengin bir arşive sahip kütüphanesi, eserlerin incelendiği laboratuarların bulunması da destekleyici faktörlerdir.

Louvre Müzesi nerede ?

Rue de Rivoli, 75001 Paris, Fransa

Müzenin tüm bölümlerini dolaşmak için en az iki gününüzü ayırmanız gerekmektedir. İnsan akınına uğrayan Louvre Müzesi her yıl ortalama olarak 6 milyon turiste ev sahipliği yapmaktadır. Palais Royal- Musee du Louvre isimli metro durağı ile kolaylıkla ulaşılmasının yanı sıra. araba kiralamak da turistlerin en çok başvurdukları yöntemlerdendir. Galeri ziyaretlerini sonrasında arkadaşlarınız ya da ailenizle bu muhteşem ambiyansın içinde yer alan bahçelerinde dinlenebilirsiniz. Salı hariç her gün 09:00-18:00 arası açık. Çarşamba ve Cuma ise 21:45′te kapanıyor Her ayın ilk Pazar günü ücretsiz giriş sağlanmaktadır.


Louvre Müzesi hakkında bilgi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Natürmort Ne Demektir ?

Fütürizm Ne Demektir? Fütürist Resim Örnekleri.

Gertrude Abercrombie (1908 - 1977) Sürrealizm