Kanvas Tablo Nedir ?

Kanvas Tablo Nedir ?


Öncelikle kanvas baskı ile kanvas tablo terimlerini birbirinden ayırmak gerekir. Kanvas, ingilizce tuval anlamına gelen canvas kelimesinin türkçe okunuş karşılığıdır. Sanat literatüründe ve baskı ürünler piyasasında kanvas, canvas, tuval kelimeleri yan yana ve sıkça kullanılmakta ve kavram karışıklığına neden olmaktadır. Sanat literatürümüzde canvas/kanvas kelimesinden ziyade fransızca kökenli (toile) tuval kelimesi daha hakim ve yaygındır. Orijinal sanat eserlerinin bilgi kısımlarında teknik özellikleri belirtilirken tuval üzerine yağlıboya, tuval üzerine akrilik ve/veya tuval üzerine karışık teknik olarak tarif edildiğini görürsünüz. Dolayısı ile sanatsal ve el işi olarak tuval bezi üzerine hazırlanan çalışmalar tuval üzerine ….. ibaresi ile tarif edilir. Bunun dışındaki tarifler gereksiz yere kafa karışıklığı yaratmaktadır.

Kanvas Tablo Nedir


Kanvas Tablo Baskı


Kanvas / canvas kelimeleri ise ülkemiz literatüründe çoğunlukla dijital baskı alanları ile özdeş olan kelimelerdir ve kullanım tarihi 90’lı yıllara ancak uzanır. Kullanım elverişliliğini sağlayan ise poster kelimesinin sadece kağıt ve türevleri üzerine yapılan baskıları ifade etmesi nedeniyledir. Dijital baskı makinelerinin gelişmesi ve çok farklı materyaller üzerine baskı yapılabilmesi, tuval bezi türevleri üzerine de baskı yapılabilmesini mümkün kılmıştır. Bu durum, tuval bezi üzerine yapılan baskıları kağıt türevleri üzerine basımı ifade eden poster kelimesinden ayrıştırmayı zorunlu kılmıştır. Kanvas Baskı ve/veya canvas baskı kelimesi böylece gündeme gelmiş ve halen kullanımı sürmektedir.

Teknik özellik ve farklılıkların yanısıra, kanvas tablolar bütçe avantajı nedeniyle dünya sanatına olan yakınlığımızı arttırmaktadır. Her ne kadar orijinali gibi olmasa da uzman bir ekip tarafından hazırlanan kanvas tablolar oldukça nitelikli sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Bütçe avantajı ise tablolarla kıyaslandığında büyük oranlara varabilmektedir.

Kanvas Tablo Fiyatları


Örneğin, orijinali dünya müzelerinde olan ve yaklaşık değeri milyon dolarla ölçülebilen bir tablo, boyutuna göre 50 ile 300 TL arasında bir bedelle evinizin duvarını süsleyebilmektedir.

Kanvas Tablo Yaptırma


Kanvas tabloların bir diğer avantajı ise kendi tasarım ya da fotoğraflarınızı tuval yüzeyinde kalıcı hale getirmenizi sağlamasıdır. Hazırladığınız ya da çektiğiniz görselleri uzman bir ekibe göndererek çalışmanızın bir tabloya dönüşmesini sağlayabilirsiniz.

Diğer bir konu ise çeşit zenginliğidir. Ev ya da işyerimizi dekore ederken seçip beğendiğimiz çalışmalar zaman içerisinde ilk başlardaki zevkimize uygun düşmemeye başlayabilir. Bu durumda, uygun bütçe nedeniyle ortamınızdaki tabloları rahatlıkla yenileyebilir ve yepyeni bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu tür konsept yenilemelerinde ve oluşturmada kurumsal olarak yanınızda olduğumuzu ve her zaman danışabileceğinizi bilmenizi isteriz.

AYRINTILI BİLGİLER İÇİN SANAT ANSİKLOPEDİMİZ;

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Natürmort Ne Demektir ?

Fütürizm Ne Demektir? Fütürist Resim Örnekleri.

Gertrude Abercrombie (1908 - 1977) Sürrealizm